0

Your Cart

You have no items in your shopping cart.

Maak je sneaker schoon

 

Er is geen beter gevoel dan het uitpakken van een nieuw paar kicks. Die frisse geur kan de dromen van een sneakerhead voeden. Maar als ze eenmaal uit de doos en op straat zijn, kan er alles met je schoenen gebeuren, van slijtage, vlekken, gemorste drankjes tot algemeen grit en vuil. Dus hoe houd je je sneakers in topconditie?

Bekijk ons ​​stapsgewijze proces om een ​​paar kneepjes van het vak te leren. Scroll naar beneden voor meer informatie over het schoonmaken van canvas of suède schoenen en hoe je schoenen in de wasmachine schoonmaakt.

STAP 1
Verwijder overtollig vuil door de zolen tegen elkaar te kloppen en gebruik een zachte borstel, zoals een tandenborstel, om het resterende vuil weg te schrobben.

STAP 2
Gebruik een washandje om vlekken voorzichtig weg te vegen met een mild, milieuvriendelijk wasmiddel vermengd met lauw water (een mild wasmiddel veroorzaakt meestal geen gele verkleuring door gifstoffen).

STAP 3
Doop het washandje in warm water en verwijder overtollige zeep en schuim. Gebruik indien nodig een tandenborstel met zachte haren gedrenkt in water om witte buitenzolen of Boost-materiaal op de rand van de zool van uw schoen te reinigen.

STAP 4
Droog bij kamertemperatuur en, als je leren sneakers hebt, breng dan een kleine hoeveelheid leerconditioner of behandeling aan.

STAP 5
Verwijder veters en inlegzolen (indien mogelijk). Leg ze in een kussensloop en laat ze door een wasmachine lopen die koud / delicaat is met wasmiddel. Als een bonus kunnen waszolen helpen bij het elimineren van slechte geuren.

 

Hoe canvasschoenen schoon te maken:

De kans is groot dat je favoriete paar schoenen canvas zijn. Ze zijn een van de meest comfortabele schoenmaterialen, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn. Maar het resultaat van het dagelijks dragen ervan is dat vlekken, vuil en vuil zich snel ophopen.

Als je wilt dat je canvas kicks er net zo fris uitzien als de dag dat je ze kocht en je wilt je favoriete paar schoenen als laatste, dan helpt het om te weten hoe je ze moet schoonmaken.

STAP 1
Neem een ​​oude tandenborstel en begin met schrobben om al dat extra vuil en modder kwijt te raken.

STAP 2
Vul een emmer of kom met warm water en vloeibaar wasmiddel of afwasmiddel. Doop vervolgens de tandenborstel en ga door met het schrobben van gebieden die aandacht nodig hebben.

STAP 3
Zodra ze grondig zijn schoongemaakt, spoel je je schoenen af ​​met warm, schoon water. Neem overtollig water op met een oude handdoek.

STAP 4
Help ze hun vorm te behouden door je canvas kicks te vullen met papieren handdoeken of droge washandjes. Laat ze vervolgens binnen op een warme plek aan de lucht drogen. Let op: Direct zonlicht of directe hitte vervormen uw schoenen of verkleuren ze

 

Hoe suède schoenen te reinigen:

Als je suède schoenen draagt ​​zoals veel adidas Originals, loop je rond in een van de meest stijlvolle schoenmaterialen. Maar helaas is het buitengewoon moeilijk schoon te houden omdat suède de onderkant van leer is. Het is een absorberend materiaal dat alles en nog wat grijpt dat valt, morst of op zijn weg komt. Uiteindelijk moet je ze schoonmaken en hier is hoe.

Maar eerst een waarschuwing: gebruik GEEN water om suède schoon te maken. Water laat sporen achter, waardoor het uiterlijk verandert en suède verkleurt

STAP 1
Pak je oude tandenborstel en ga aan het werk. Wrijf voorzichtig oppervlakkige vlekken weg en verwijder het vuil.

STAP 2
Begin druk uit te oefenen met je penseel om de diepere vlekken uit te werken.

STAP 3
Koop indien nodig een witte gum of suède poetskit in de winkel. Een zachte nagelvijl kan ook helpen.

STAP 4
Als het echt nodig is, probeer dan moeilijke plekken te schrobben met een wit washandje gedrenkt in witte azijn of ontsmettingsalcohol om super hardnekkige vlekken te verwijderen.